ER IS 59% KANS VOOR BITCOIN OM ZIJN STIERENGEVECHT VOORT TE ZETTEN; HIER IS WAAROM

Bitcoin hield zich vast aan $27.000 voor het grootste deel van de dinsdag nadat het zijn recordhoogte van $28.387 eerder in de week had gevestigd.

De benchmark cryptocurrency opende hoger op $27.039 en bereikte een intraday dieptepunt van $25.833 in de vroege handelsvolatiliteit. Echter, traders behandelden de neerwaartse correctie als hun aanwijzing om tegen goedkopere tarieven te accumuleren. Er volgde een retracement en de BTC/USD wisselkoers herwon de $27.000-steun. Het pair sloeg $27.336 voordat het de dag afsloot op 1.21 procent hoger.

Daarbij vormde Bitcoin een kleine bullish kaars op de daily chart die leek op een Hanging Man kandelaarspatroon.

WAT IS HANGING MAN?

De term weerspiegelt de vorm van de kaars die op dinsdag werd gevormd, met een kleine afstand tussen de openingskoers en de sluitingskoers en een langere, lagere lont naar beneden. Het patroon heeft ook een verwaarloosbare bovenschaduw, wat – zoals veel technische chartisten geloven – het een perfecte Hanging Man indicator maakt.

Een onafhankelijke analist, bekend onder zijn voornaam Cheds, benadrukte het Hanging Man patroon op Bitcoin’s daily chart in een tweet die woensdag om middernacht werd uitgegeven.

De chartisten haalden verder beschrijvingen uit het handboek aan die beweerden dat de Hanging Man een bullish voortzetting was, met een 59 procent mogelijkheid om de prijzen van een activum hoger te sturen. Terwijl hij de screenshot van de beschrijving deelde, koppelde Dhr. Cheds ook zijn technische analyse om de bullish setup te ondersteunen door te wijzen op een sterk aankoopsentiment voor Bitcoin in de buurt van de EMA8-gebiedsondersteuningsgolf.

GENOEG BULLISH FUEL VOOR BITCOIN

De Bitcoin-prijs zou waarschijnlijk zijn heersende stierloop in het $29.000-$30.000-bereik kunnen voortzetten, tenzij hij resoluut afbreekt om zijn technisch overbought-signalen te neutraliseren. De Bitcoinist heeft de bearish outlook hier besproken.

Maar veel vooraanstaande analisten, behalve meneer Cheds, hebben ook een optimistische kijk op Bitcoin gegeven. Dan Tapeiro, de mede-oprichter van DTAP Capital – een investeringsfirma in Connecticut, zei dat de cryptocurrency een aanloop naar $53.000 zou kunnen lanceren terwijl hij een totale marktwaardering van $1 biljoen in de gaten houdt.

„Institutionele adoptie in de eerste inning. Bij $1T, zal elke investeringscommissie een bespreking moeten hebben. Verwacht dat liquiditeit belangrijker wordt dan privacy.“

Bitcoin’s marktcap is momenteel bijna $500 miljard, geleid door een dramatische stijging in de institutionele adoptie als een veilige haven, anti-inflatie activa. De nieuwste mainstream beleggers van de cryptocrisis zijn onder andere MicroStrategy, Square, Ruffer Investment, MassMutual, Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller en vele anderen.